Maatwerk

Waarom Thailand (meerdere keren) op jouw bucketlist moet staan volgens Soufiane...

Thailand is sinds enige tijd weer volledig (zonder inreisbeperkingen!) geopend voor toeristen. Het is één van de meest populaire verre bestemmingen ter wereld. Niet voor niets heb ik hier in 2003 het reisvirus te pakken gehad. Ik heb toen mijn eerste verre reis gemaakt. Dit had een Thaiboks-trainingskamp moeten zijn, maar is voor mij uitgemond in een rondreis door Thailand. Ik kon namelijk maar niet genoeg krijgen van de prachtige tropische natuur, de vriendelijke mensen, de cultuur, de eilanden in het zuiden en het heerlijke eten. Het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien is mijn reishonger niet te stillen gebleken. Ik ben er inmiddels al minimaal 20x geweest, maar ik kan je nog net zo enthousiast vertellen over Thailand.

Eigenlijk zou iedereen minstens één keer in zijn leven naar Thailand moeten. Tenminste, dat vind ik. Vergeet alle clichés over Thailand. Dit land heeft véél meer te bieden dan je op het eerste oog zou denken. Voor wie wil starten met het verkennen van Azië is Thailand erg veilig en het perfecte instap-land, maar er is zoveel te doen dat je nooit uitgekeken raakt in en op Thailand. Check hieronder mijn belangrijkste redenen waarom Thailand volgens mij meermaals op jouw bucketlist hoort..


Inhoudsopgave:

1 | Eilandhoppen in Thailand: paradijselijke eilanden en parelwitte stranden
2 | Tropische temperaturen: overwinteren in Thailand, mijn beste life hack
3 | Scooteren in Thailand: de ultieme vrijheid!
4 | De natuur: Jungle vibes, prachtige eilanden en parelwitte stranden
5 | Thailand: Food heaven voor foodies
6 | Thailand is spotgoedkoop: voel je de koning te rijk
7 | Bangkok: omarm de chaos in deze stad vol contrasten

_______________________________________________________________________________________________________________________


1. Eilandhoppen in Thailand: paradijselijke eilanden en parelwitte stranden




Wat voor mij Thailand altijd een winner maakt is het gemak waarmee je kunt eilandhoppen in het zuiden. Het lijkt misschien lastig om in dit land nog ongerepte plekjes te vinden, maar je bent juist binnen no time van de gebaande paden af. Ik probeer bij elk bezoek aan Thailand minimaal één nieuw eiland aan te doen. Eilanden zoals de Phi Phi eilanden, Koh Tao, Koh Samui en Koh Lipe zijn prachtig fotogeniek. Maar inmiddels ook overspoeld door toeristen. Gelukkig zijn er nog genoeg verborgen pareltjes waar je in alle rust kunt genieten van verlaten witte zandstranden met helder zeewater. Bezoek bijvoorbeeld Koh Yao Yai (aanrader!), Koh Lanta, Koh Mak en Koh Kradan.

2. Tropische temperaturen: overwinteren in Thailand, mijn beste life hack

In Thailand is het elke dag flip flop/slippers-dag. Laat ook je jas en truien maar lekker thuis! Het klimaat is hier tropisch en het hele jaar door vrij constant. Zeker in de wintermaanden zijn de weersomstandigheden in Thailand op haar best. Voor een koukleum als ik is het in de Nederlandse winter extra genieten van een tropisch of mediterraan klimaat. In de zomer kan ik lekker in Nederland blijven hangen, maar in de winter ontsnap ik meer dan graag uit het druilerige Nederland en voelt het als een ware life hack als ik in de zon rondloop of lurk aan m'n Mango Lassi. Welkom vitamine :D (én -C)



3. Scooteren in Thailand: de ultieme vrijheid!

Voor mij zijn bezoekjes aan Thailand niet in te denken zonder scooter. Het avontuur. De vrijheid. Het landschap. De verlaten stranden. Adembenemende View points. Scooter rijden in Thailand is fantastisch, omdat je op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt. In Thailand huur ik overal (behalve in Bangkok) een scooter. Rijd langs de kust of door het binnenland en geniet van de tropische omgeving. Onderweg nog even stoppen om wat streetfood uit te proberen of met een verse kokosnoot mijn vochtbalans op peil te brengen. Het is voor mij dé manier om Thailand te ontdekken. Het geeft je de ultieme vrijheid, alle flexibiliteit en het is spotgoedkoop. Ik raad het iedereen van harte aan. In het begin lijkt het spannender dan is het is. Rijd voorzichtig, want eenmaal uitgeprobeerd wil je niets anders meer.




4. De natuur: Jungle vibes, prachtige eilanden en parelwitte stranden

Eigen haard is goud waard. Uiteindelijk is het altijd weer fijn om thuis te komen en je thuisland extra te waarderen. Dit is extra fijn als je op een plek bent geweest waar écht alles anders is: Thailand. De natuur is hier mooi, bizar mooi. Dichte jungle, watervallen, uitgestrekte rijstvelden, heldere meren, verlaten eilanden, witte zandstranden, helderblauwe zee, Échte Wildlife. En zo kan ik nog even doorgaan! Met de verschillende National Parks is Thailand een leuke bestemming voor natuurliefhebbers. Hiken naar prachtige View Points of op zoek gaan naar een watervallen. Liever kiezen voor gemak? Ook met de scooter kom je op plekjes waar je óóg komt te staan met de rauwe natuur.

Soms zie je jezelf tóch liever bijkomen aan een strand en genieten van het prachtige uitzicht. Zeker als je thuis een drukke periode achter de rug hebt. Oók dat kan makkelijk in Thailand. De stranden en eilanden hier zijn prachtig en behoren tot de mooiste ter wereld! Plekken zoals de Malediven zijn natuurlijk uniek met hun exclusieve bounty-uitstraling, maar in Thailand heb je het beste van 2 werelden. Hier is genoeg te doen als je behoefte hebt aan een actieve dag, maar je ligt in no time op een parelwit strand te smullen van je Mocktail.




5. Thailand: Food heaven voor foodies

Thailand staat bekend om de natuur, de prachtige eilanden en stranden. Maar ook om haar waanzinnige keuken. Voor fijnproevers is het een Food heaven. No joke. In eerste instantie is het even wennen. Overal staan wokpannen klaar op straat. Dit kan vanuit westers perspectief onhygiënisch overkomen. Als je hier doorheen kunt prikken, staat je een serieus food festival te wachten waar al je zintuigen worden geprikkeld. Een ander voordeel is dat het ook nog eens goedkoper is dan zelf boodschappen doen en koken, maar ook dat je niet altijd uitgebreid hoeft te tafelen. Het eten staat binnen een paar minuten voor je neus. Zo kun je weer snel je weg vervolgen (op de scooter ;)).

Pad Thai, overheerlijke Curries, Pad Krapow, Mango Sticky Rice, Papajasalade, exotisch fruit, kipspiesjes van de barbecue. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Zelfs als je nog nooit in Thailand bent geweest, heb je vast wel eens gehoord van Pad Thai. Dit smaakvolle Thaise noedelsgerecht met groente en ei is een echte streetfood-klassieker. Op elke straathoek vind je een Phad Thai eetkraampje waar je voor omgerekend 2 euro een Phad Thai kunt scoren. Probeer als je in Thailand bent ook één van de rode en groene Thaise curry’s, gemaakt met kokosmelk en frisse smaken zoals citroengras en gember. Eet je regelmatig Surinaams/Javaans? En wil je iets herkenbaars? Probeer dan de Massaman curry. Deze curry heeft zijn naam te danken aan het woord ‘mussulman’, oftewel moslim en is een curry met invloeden uit India en het Midden-Oosten die door Islamitische Indiërs over is gebracht naar Thailand. Om je vingers bij af te likken!

Ben je op de gezonde tour of wil je iets lichts eten? Dan is Som Tam (Papajasalade) een goede keuze. En je bent volgens mij niet in Thailand geweest als je geen Mango Sticky rice hebt uitgeprobeerd. Dit is een overheerlijk dessert dat is gemaakt met kleefrijst, kokosmelk en verse mango. Een groot voordeel in Thailand is dat je letterlijk overal vers gesneden fruit kunt krijgen voor omgerekend maximaal één euro. Hier krijg je je fruit verser dan vers. Herkenbaar fruit? Probeer dan een smaakvolle mango, babybanaan of ananas. Iets nieuws? Van Dragon fruit, Mangosteen en Rambutan kan ik geen genoeg krijgen! In Thailand kun je echt niet klagen dat het moeilijk is om aan de dagelijks aanbevolen fruitinname te komen ;)




6. Thailand is spotgoedkoop: voel je de koning te rijk

Je kunt naar Thailand reizen met werkelijk elk budget. En nergens kun je zo betaalbaar luxe veroorloven als in Thailand. Hier hoef je echt niet naar de prijzen te kijken, al blijft onderhandelen wel de norm bij het shoppen naar leuke souvenirs of de tofste excursies. Je verblijft hier erg betaalbaar in een luxe resort en voor enkele euro’s krijg je de heerlijkste maaltijd voorgeschoteld of drink je een gezonde smoothie. Een actieve dag achter de rug? Voor omgerekend 5 euries heb je een voetmassage of -behandeling. Een hele dagexcursie incl. uitgebreide lunch heb je al voor 25 euro en voor 6 euro huur je voor een hele dag een scooter. Met de stijgende prijzen in Nederland blijft het wennen aan deze lage prijzen en voel je al snel de drang om extra fooi te geven. Maar hoe lekker is het om jezelf tijdens je welverdiende vakantie volledig in de watten te leggen zonder te denken aan de kosten?

7.Bangkok: omarm de chaos in deze stad vol contrasten

Bangkok kan bij je eerste bezoek aan een Aziatische hoofdstad erg overweldigend zijn (de drukte, chaos, geuren). Na een tijd zul je de stad steeds beter begrijpen en meer gaan waarderen. Bangkok maakt namelijk elke keer weer in verschillende opzichten een verpletterende indruk op me. Zeker als je je reis in Bangkok afsluit na de ontspannen Island vibes in het zuiden. Ik houd juist van die contrasten en geniet van nieuwe prikkels zoals de hectiek van toeterende auto’s en scheurende tuk tuks aan de ene kant, en de serene rust van de parken, koninklijke paleizen en de in het straatbeeld aanwezige monniken aan de andere kant.

Misschien word je eerst overvallen door alle drukte en de warmte. Maar als je eenmaal gewend bent aan de uitbundige dynamiek van de stad, ontdek je de mooiste bezienswaardigheden. Prachtige paleizen, drijvende markten, groene parken, gigantische Shopping Malls en de beste restaurants. Bangkok heeft voor elk type vakantieganger iets te bieden.

Dit was mijn eerste persoonlijke blog. En er zullen hopelijk meer volgen over ons Team, een kijkje achter de schermen en de prachtige bestemmingen die wij aanbieden. Zoals je wellicht opmerkte is Thailand één van mijn meest favoriete bestemmingen. Ik hoop dat je deze blog kunt waarderen, want ik doe niks liever dan reizen en heb samen met mijn collega’s al heel wat van de wereld gezien. Al onze pakketspecials, maatwerkreizen en reisroutes zijn dan ook ontstaan uit persoonlijke reizen. We hebben op basis van onze persoonlijke reiservaringen de meest logische routes uitgestippeld, de beste accommodaties geselecteerd en geven jou vooraf uitgebreide tips over de beste activiteiten, bezienswaardigheden en (halal) restaurants. Zo kun jij onze geweldige bestemmingen direct tijdens jouw eerste bezoek op hun best ervaren. Vragen over onze bestemmingen? Neem direct contact met ons op. Wij helpen jou graag aan een zorgeloze en onvergetelijke reis.







Slide Image

Hi, mijn naam is Soufiane en ik ben de oprichter van H-Travelz. Ik ken niemand die zo gepassioneerd is van reizen als ik en help je graag aan een onvergetelijke reis naar mijn focusbestemmingen. Die ken ik als mijn broekzak, omdat ik er letterlijk tientallen keren ben geweest. Ik vertel je graag over de verborgen pareltjes, mijn favoriete restaurants en hoe je unieke en fotogenieke plekjes opzoekt.